festINNO logo

festINNO = festival of INNOVATION

Letni regijski čezmejni dogodek za predstavitev, povezovanje in snovanje širših podjetniških aktivnosti, stičišče povezovanja akademske sfere, gospodarstva, zainteresirane javnosti ter načrtovalcev politik podpore podjetništva

25. Maj 2022

festINNO = festival of INNOVATION

Razvoj podjetniških priložnosti za trajnostno prihodnost

Otvoritev konference in INNOtalk z Jernejem Čopijem uspešnim podjetnikom iz Ensol 360, gazele primorsko-notranjske regije 2021

prof. Mitja Ruzzier, UP Fakulteta za Management

Izvedba: ZOOM

9.00 – 9.45

“1 na 1” bomo v otvoritvenem INNOtalku gostili Jerneja Čopija, uspešnega podjetnika iz Ensol 360, gazele primorsko-notranjske regije 2021 in razkrili najbolj zanimive dele njegove uspešne podjentiške zgodbe. Pogovor bo vodil prof. Mitja Ruzzier, ki je tudi vodja prireditve in predstojnik podjetniške katedre. Podjetje Ensol 360 je z blagovno znamko 360 Karting v mednarodnem okolju prepoznano po načrtovanju in gradnji večnivojskih stez za gokart. Z več kot 80 postavljenimi progami na skoraj vseh celinah je za investitorje, ki s tovrstnimi adrenalinskimi atrakcijami bogatijo zabaviščne parke za vse starostne skupine, svetovna številka ena.

OKROGLA MIZA - Razvoj novih priložnosti za trajnostno prihodnost

Maurizio Cescon, novinar Messaggero Veneto (moderator) z gosti iz gospodarstva in drugih podpornih organizacij

Fizična izvedba, Oddelek za ekonomijo in statistiko, Univerza v Udinah, Udine, Italija

9.00 – 11.00

Potrjeni gostje okrogle mize so: Dino Feragotto (Confindustria Slovenia), Piero Petrucco (Confindustria Udine), Michele Filippi (Confapi FVG), Svetnik za delo, usposabljanje, izobraževanje, univerzo in družino (Regione FVG), Paolo Fantoni (FederlegnoArredo), Minister za šolstvo, dr. Mitja Ruzzier (Fakulteta za management), dr. Andrea Garlatti (Dip. Scienze Economiche e Statistiche UNIUD)

INNOshare - delavnica INOVATIVNOST IN KREATIVNOST

SPOT Svetovanje Obalno-kraške regije

Izvedba: ZOOM
(Potrebne predhodne prijave)

10.00 – 11.30

Delavnica v organizaciji SPOT Svetovanje Obalno-kraške regije na temo inovativnosti in kreativnega razmišljanja pri reševanju podjetniških izzivov, na konkretnih primerih iz prakse. Na delavnici bomo skupaj iskali odgovore na vprašanja: • zakaj je pomembna inovativnost v podjetju, • kako vzpodbujati kreativnosti, • kako kreativno razmišljati pri reševanju podjetniških izzivov, • kako se lotiti inoviranja. Delavnico bo vodil Matic Batagelj. Matic je diplomiral iz kriznega managementa in prenove organizacij, je ustanovitelj številnih startup-ov, strokovnjak na področju strategij, produktnega dizajna, lansiranja blagovnih znamk in rasti. Delavnica je namenjena podjetnikom in potencialnim podjetnikom, ki želijo spoznati tehnike inoviranja in kreativnega razmišljanja pri reševanju podjetniških izzivov.

*Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

INNOtalk - Nove podjetniške priložnosti med etiko, trajnostjo in digitalnimi inovacijami

prof. Maria Rosita Cagnina, Univerza v Udinah (moderator) z gosti iz gospodarstva in drugih podpornih organizacij

Fizična izvedba, Oddelek za ekonomijo in statistiko, Univerza v Udinah, Udine, Italija

11.00-13.00

Potrjeni gostje INNOtalka so: Massimo Tammaro (Nekdanji poveljnik Frecce Tricolori in direktor Ferrarija), Manuele Ceschia (MyNet srl Società benefit), Diego Zonta (Animaimpresa), Massimiliano Collino (DRIVEvolve s.r.l), Eleonora D’Alessandri (C.D.A. Società Benefit), Nicola Bosello (Eurosystem SPA)

Sustainable INNOchallenge – Natečaj za najbolj trajnostne in inovativne poslovne ideje študentov

UP Fakulteta za Management in RRC Koper

Izvedba: ZOOM

11.45 -12.45

Sustainable INNOvation challenge natečaj za najbolj inovativne in trajnostne poslovne ideje študentov. Letos so bili v natečaj vključeni študenti UP Fakultete za management in Fakultete za turistične študije – Turistica. V okviru zaključnega dogodka bomo predstavili najbolj inovativne in trajnostne študentske poslovne ideje v študijskem letu 2021/2022 in razglasili zmagovalce natečaja. Organizacija natečaja in izbor najboljših idej poteka v sodelovanju z RRC – Regionalnega razvojnega centra Koper v okviru projekta BluAct Programa URBACT III.

☕ ODMOR…

InnoModel - orodje za pomoč pri načrtovanju poslovnega modela Canvas (InnoModel Tool for Business Model Development)

Assoc.Prof Veselina Jecheva, PhD, Burgas Free University, ; Prof. Milen Baltov, PhD

Izvedba: ZOOM

13.00 -13.45

Dobro razvit poslovni model (Canvas) bo pomagal poenostaviti načrtovanje, razvoj in izvajanje aktivnosti v vašem podjetju. Poslovni model mora uskladiti delo posameznika s cilji podjetja in odpraviti nedoslednosti med različnimi ljudmi, ki prispevajo k poslovnim ciljem. Predstavitev bo vsebovala osnovni opis InnoModela (http://innoplatform.eu/index.php/en/innotoolsselectpath/bcmallrec), ki temelji na poslovnem modelu Canvas, ter nekaj praktičnih primerov.

Delavnica o intelektualni lastnini in zaščiti znanja

mag. Tina Baznik, INNO Legal

Izvedba: ZOOM

14.00 -16.00

Delavnica bo razdeljena v dva različna dela in bo potekala najprej v angleškem jeziku, potem pa v slovenskem. 1. Zaščita znanja (ANG) – namenjena širši publiki Namen delavnice je, da udeleženci dobijo splošen vpogled v področje zaščite znanja ter kako zelo pomembno je in na katere poslovne procese se vse navezuje. Intelektualna lastnina je kot rdeča nit, ki se vleče skozi celotno organizacijo, saj je plod znanja, znanje pa nosijo ljudje, ki so na različnih pozicijah in morda niso pozorni kako lahko svoje znanje monetizirajo ter predvsem zaščitijo. 2. Avtorske pravice (SLO) – namenjena raziskovalcem Na delavnici se bomo posvetili naslednjim vprašanjem: – Vprašanje avtorstva in soavtorstva – Sklepanje pogodb za RR projekte in urejanje pravic IL v njih – Avtorske pravice iz delovnega razmerja

*Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

festINNO = festival of INNOVATION

Organizator in soorganizator dogodka

Video arhiv preteklih dogodkov

FestINNO 2021

FestINNO 2020

FestINNO 2019

FestINNO 2018

FestINNO 2017