Delavnica DESIGN THINKING

V okviru dogodka festINNO se je v torek, 29.5.2018 na UP Fakulteti za management odvila celodnevna delavnica na temo dizajnerskega načina razmišljanja.

Delavnico, katere se je udeležilo 29 študentov iz UP Fakultete za management in Ca’Foscari Univerze v Benetkah, je izvedla Anna Tirindelli iz univerze Ca’Foscari. Študente je sprva seznanila z metodologijo dizajnerskega načina razmišljanja pri reševanju problemov in jih korak za korakom uspešno vodila skozi proces kreativnega razmišljanja. 

 

V uvodu je študente nagovoril tudi dr. Aleš Pustovrh iz ABC Acceleratorja iz Ljubljane, ki je študente z zgodbami uspešnih startup podjetij  navdušil in jim predstavil vlogo pospeševalnikov pri razvoju startupov. Študenti so se nato razdelili v skupine, ki so zajemale tako italijanske kot slovenske študente ter začeli z reševanjem konkretnega poslovnega izziva. Glede na identificirane potrebe startupov so morali  oblikovati pospeševalnik podjetij, ki bo te potrebe najbolje zadovoljeval. Sodelovanje med študenti iz dveh držav se je izkazalo kot odlično in je privedlo do številnih inovativnih idej, ki so jih študenti ob zaključku delavnice s ponosom predstavili in delili z drugimi udeleženci delavnice.

Med vsemi udeleženci je komisija izbrala skupino z najbolj inovativno rešitvijo in zmagovalce razglasila v okviru zaključne podelitve priznanj na dogodku festINNO.