Dejan Roljič, Eligma: ICO je izjemno trdo delo!

 

Eligma, platforma za skeniranje ponudb več milijonov spletnih trgovin, ki bo temeljila na kombinaciji umetne inteligence in blockchain tehnologije in kjer bo mogoče plačevanje s kriptožetoni, je kot dokaz zaupanja v svet kriptovalut zaprla menjalni tečaj kriptovalute ethereum na 800 dolarjev, »kar pa je povsem normalna poteza, saj bi sicer zgodnji vlagatelji izgubili preveliko vrednost«, je na četrtem Innotalksu v četrtek, 19. aprila, v ABC pospeševalniku v Ljubljani povedal Eligmin ustanovitelj in direktor Dejan Roljič, ki je s prisotnimi poslušalci ekskluzivno delil tudi informacijo o tem, kaj bodo v Eligmi naredili s kriptožetoni, ki ne bodo razdeljeni v javni prodaji.

 

»Iskreni ‘verniki’ (angl. believers) bodo vložili v izbran projekt ne glede na postavljeno ceno,« je nadalje menil Dejan Roljič in poudaril, da je treba z investitorji in podporniki stalno vzdrževati zelo dobre odnose. Sam pa s preudarnim ravnanjem, kot je zmernost pri pridobivanju sredstev, računa tudi na zdravo organsko rast posla. Tudi zato v Eligmi ne želijo posameznih podpornikov z velikimi zneski, pač pa si prizadevajo za več manjših, kar tudi zmanjša tveganje, da bi tekom projekta »nekdo od ‘velikih’ pritisnil rdeči gumb«.

 

           

 


Eligma je slovenski kriptoprojekt, ki napoveduje revolucijo pri nakupovanju in upravljanju (osebnega) premoženja, njen trg pa je cel svet. Delovala bo kot osebni tržni posrednik, ki kupcu priskrbi vse najboljše ponudbe za izdelek, ki ga potrebuje. V času četrtega Innotalksa, 19. aprila, torej dva dni po začetku njene javne ponudbe žetonov (ICO), je imela Eligma zbranih 14.826 ETH.


Eligma oblikuje trgovino prihodnosti

 

Eligma bo služila kot ključ do vseh globalnih spletnih trgovin in trgov, kjer bodo uporabniki lahko kupovali neposredno prek njihove platforme. Eligma bo tudi implementirala možnost plačevanja s kriptovalutami, zato ne bo več treba čakati, kdaj bodo kriptoplačevanje vpeljali giganti, kot so Amazon, Alibaba in eBay, pojasnjujejo v ekipi, ki razvija platformo za skeniranje ponudb več milijonov spletnih trgovin.

 

»Pri nakupih izdelkov višje vrednosti bo moral kupec položiti višji polog, ki ga bo Eligma zadržala kot zavarovanje in ga kupcu po zaključku postopka vrnila,« je Roljič odgovoril na vprašanje glede morebitne prevelike razlike med vrednostjo pologa in dejansko ceno blaga ter s tem povezanim tveganjem za Eligmo kot posrednika. »Nasploh pa morajo podjetja svoje stranke vse bolj razumeti, saj bodo tudi današnje trgovine po vsej verjetnosti v prihodnosti le neke vrste izložbe (showrooms), podjetja pa bodo ljudem prodajala storitve in ne več zgolj blaga,« je ponazoril današnjo realnost trgovcev, medtem ko bo že čez desetletje skorajda vsak med nami imel takšnega ali drugačnega osebnega asistenta samo za nakupovanje, čez četrt stoletja pa bodo verjetno nakupe za nas opravljali kar naši kloni.

 

Eligmini kriptožetoni bodo sicer lahko uporabljani za nakupe tako blaga kot denimo bonus točk, kot jih danes pridobivamo v svojih najljubših trgovinah ali kavarnah. Znano je, da je pomemben partner Eligme že od začetka družba BTC City, ki pa – tako pravi Roljič – že postaja ‘bitcoin city’.

 

Zakaj večina ICO-jev ne uspe

 

Vse tokene oz. kriptožetone, ki ne bodo distribuirani v javni prodaji (crowdsale), bodo uničili, je ekskluzivno na Innotalksu povedal Dejan Roljič, zbranim poslušalcem pa položil na srce, naj si ne uničijo življenja za milijone, ker to ni vredno. »ICO je izjemno trdo delo,« je poudaril in dodal, da večina zbirateljev, ki se odloči za ICO, ne uspe zbrati zastavljenega zneska.

 

»Če imate dober produkt in vizijo (tudi Eligma še nima delujoče platforme), je sicer ICO lažje izpeljati – tudi zato, ker v ICO-jih sodelujejo ‘običajnejši ljudje’ in ne zgolj veliki investitorji. Obenem ne računajte na uspešen ICO, če ne ponujate rešitve, povezane s tehnologijo veriženja blokov (blockchain). Je pa ključnega pomena, da ekipa dobro pripravi svoj projekt in pa – da je pripravljena tudi sama vložiti vanj. Sicer tudi drugi ne bodo,« je še sklenil Roljič.

 

Ne zaženite se v ICO (javno zbiranje žetonov), če niste popolnoma prepričani v svojo ponudbo, saj …:

  • … je ICO tako drag, da boste nemudoma porabili vsaj polovico denarja, ki ga imate;
  • … vam bo to že v prvih nekaj mesecih vzelo tretjino zdravja;
  • … je v kriptosvetu vse plačljivo; nič ni brezplačno!
  • … je kriptotrg ‘divji zahod’ (morda se bo z regulativo kaj spremenilo, ni pa nujno);
  • … je vse, ampak čisto vse, v kriptosvetu izjemno tvegano!

 

 

Dodaj odgovor